Droomhuis in Markelo

Droomhuis in Markelo

In de jaren tachtig verhuisde een vriendin voor haar grote liefde naar Delden. Ons contact ging daar niet onder lijden, integendeel, de kennismaking met Twente werd míjn grote liefde! En ieder keer als wij op weg naar Delden Apeldoorn voorbij reden voelde ik mij al opgewekter, maar als het bord ‘Twello Wilp’ in zicht kwam voelde ik mij al thuis. De wens om hier te gaan wonen werd almaar sterker maar baan en gezin zouden dat een onverstandige beslissing laten zijn. De jaren verstreken, de wens bleef, intussen versterkt door de enorm toegenomen drukte in het westen des lands.. En daar kwam mijn pensioen! Na 12 maanden van vakantiegevoel, aanhalen van verwaterde contacten en liters koffie werd mij duidelijk dat dit (nog) niet mijn invullen van de toekomst zou kunnen blijven zijn.

Al jaren keken wij bijna dagelijks op de site Funda met als filter ‘Twente’. Plots kwam daar een woning in Markelo in beeld. Maar die eerste foto liet ons nog niet zo erg enthousiast zijn. Door een opeenstapeling van toevalligheden kwamen wij op een prachtige dag in Geesteren gld en zagen daar de wegwijzer aangeven dat Markelo maar 10 km verder lag. Zo dichtbij moésten we die omweg wel maken en gelukkig maar! ‘Live’ waren omgeving én huis vele malen leuker dan de foto’s op Funda ooit hadden kunnen laten zien.

De buren waren in de voortuin bezig en hebben ons wel vijf keer langzaam voorbij zien rijden. Ter geruststelling ben ik uitgestapt om uit te leggen dat wij ‘geen kwaad in de zin hadden’. (want wij komen uit het westen tenslotte..) De buurvrouw startte een lofzang op de regio en maakte ons daarmee nóg enthousiaster! De volgende dag hebben wij een bezichtigingsafspraak gemaakt met Robert Pullen. Hij toonde ons het droomhuis op de droomplek waar naar wij zo lang al op zoek waren. En het vervolg laat zich raden.. Nu wonen wij zeven maanden in Markelo en vinden nog dagelijks dat wij de beste beslissing hebben genomen door te kiezen voor ruimte, rust en geen regelmaat!

Jaap Molenkamp

Afspraak maken

    ×