Makelaar, smakelaar, smaakmaker

Makelaar, smakelaar, smaakmaker?

Enthousiast reageerden wij ‘’ja natuurlijk!’’ toen we gevraagd werden om een blog te schrijven. Een aantal weken later op ons terras rees de vraag waar de blog toch bleef, hij moest gister binnen zijn.. Ooops… Snel in de pen gekropen. Nog nooit eerder een blog geschreven, maar voor alles is een eerste keer. Zo ook een blog over een geheel nieuw fenomeen, namelijk een “smakelaar”..

Huisje, boompje, feestje
Samenwonen voordat je getrouwd was, absoluut een no-go vroeger. Tegenwoordig veel normaler om je relatie eerst te “testen” door samen te gaan wonen, je eerste stekkie te kopen samen om daarna te bepalen of je écht zeker genoeg weet dat je met je partner de rest van je leven wilt spenderen. Vroeger, heel vroeger, was alles heel anders. Eerst trouwen, daarna maar zien of je samen letterlijk door één deur kon. Wat niet anders is geworden door de jaren heen (en volgens ons nooit hoeft te veranderen) is het feit dat we voor elke belangrijke gebeurtenis in ons leven een feestje vieren. Huis gekocht? Reden voor een feestje!

Wist je trouwens al dat makelaars ook van iedere potentiele koper een feestje maken? Het is echt  waar dat makelaars de smaak maken met een huis door een appeltaart bakken in de woning. Bij tijd te kort zijn er tegenwoordig huisparfums met appeltaartgeur. De heerlijk verwarmende geur stroomt door de woning en bedwelmt en betoverd al haar bezoekers. Keer op keer succes. Van makelaar, naar smakelaar, maar eigenlijk gewoon smaakmakers. Van iedere woning wordt een feestje gemaakt.

Feestend de zomer tegemoet
Afgelopen weken wisten ook veel mensen de weg naar een feest te vinden. Deze periode staat namelijk bol van feestdagen: Pasen, Hemelvaart, Pinksteren en natuurlijk ook de welbekende tentfeesten in alle dorpen en steden in omstreken. Stuk voor stuk bijzonder gezellige dagen vol tradities. Eierkuul’n, fietsen, wandelen, terrassen om even de beentjes rust te geven (de weergoden
waren ons ook nog goed gezind), festivals afstruinen en ga zo maar verder. We mogen net een paar weken ademen voordat er het volgende “feest” losbarst: zomervakantie! Voor de één eropuit met het gezin, voor de ander een moment van verandering.

Zo rond de zomervakantie nemen namelijk veel nieuwbakken huiseigenaren intrek in de nieuwe woning. Slopen, breken, klussen, opbouwen, verbouwen, vernieuwen of gewoon een heerlijk kanten-klaar huis waar je zo in kunt trekken zonder al het voorgaande te moeten doen. Voor de kopers geboren met twee linkerhanden een uitkomst.

Of je nou de sleutel van je nieuwe woning krijgt, op vakantie gaat, gaat verbouwen of gewoon zielsgelukkig bent met je huidige woning: wij wensen je een prachtige zomer! Als je nou bent aangetrokken door die geur van appeltaart, bij ons staat hij iedere dag klaar deze zomer 😉

Susan & Teunis-Jan
Herberg de Pot

Afspraak maken

    ×