Goorseweg 10 12 7475 BD MARKELO € 729.000,- k.k.
Interesse?
Meer foto's (37) Plattegrond Video Brochure 360 ° Foto 1 360 ° Foto 2 360 ° Foto 3 360 ° Foto 4 360 ° Foto 5 360 ° Foto 6 360 ° Foto 7 360 ° Foto 8 360 ° Foto 9 360 ° Foto 10 360 ° Foto 11 360 ° Foto 12

Omschrijving

In het dorpscentrum gelegen VILLA, zijnde een hoofdwoning met een volwaardige bijwoning, geschikt voor
DUBBELE BEWONING, volledig separaat dan wel voor een (in het verschiet liggende) MANTELZORGSITUATIE.

Ingeval van een mantelzorgsituatie is het hebben van twee huisnummers fiscaal aantrekkelijk. Zowel artsen, apotheek, bibliotheek als supermarkten zijn gelegen in de onmiddellijke nabijheid.

Deze karakteristieke woningen zijn door de huidige eigenaren vanaf 2002 ingrijpend gerenoveerd met oog voor details en behoud van de vele authentieke stijlelementen.

De villa mag worden geduid als een heerlijk leef- en familiehuis dat u alle ruimte en privacy biedt zowel in- als buitenshuis.
De hoofdwoning is gebouwd in 1931, opgetrokken uit spouw metselwerk en gedekt met pannen op een degelijke houten kap met een beschieting van duims planken.
Alle ramen zijn voorzien van dubbele beglazing (HR++), het glas-in-lood zit, geconserveerd, in de dubbele beglazing, de spouwmuren zijn geïsoleerd. Behalve energiebesparing, bieden deze maagregelen een uitstekend wooncomfort!

Volgens het NEN 2580 meetrapport uitgebracht door Zibber B.V. bedraagt de totale bruto inhoud maar liefst 1367 m3 waarvan:
Goorseweg 10: 863 m3
Goorseweg 12: 504 m3.

Woonoppervlakte totaal 360 m2:
nummer 10: 231 m2.
nummer 12: 129 m2.

De woningen staan samen op een riante kavel van maar liefst 1139 m2.
De ontsluiting van de achtertuinen is notarieel vastgelegd in een erfdienstbaarheid van weg over het belendende perceel I 4059
(Goorseweg 8). De volledige tekst van deze erfdienstbaarheid maakt (als bijlage) deel uit van de te downloaden prospectus.

Door de gemeente Hof van Twente is vergunning verleend voor de realisering van een inrit vanaf de Goorseweg naar nr. 12; deze in-/uitrit is feitelijk nog niet geeffectueerd.

Niet onvermeld mag blijven dat dit object relatief eenvoudig (ook kadastraal) is op te splitsen in twee volledig gescheiden wooneenheden; vanaf de bouw, van de bijwoning in 1948 zijn de woningen dan ook onafgebroken bewoond geweest door 2 huishoudens.

Van Goorseweg 10 luidt de indeling als volgt:

BEGANE GROND: Vestibule, hal (daaronder de provisiekelder), toilet, meterkast, kamer en suite met twee erkers,
serre, bijkeuken, keuken, kantoor/werkkamer.

1e VERDIEPING: Overloop, ouderslaapkamer met suite deuren naar kleedkamer, twee slaapkamers, badkamer, vaste trap naar …

2e VERDIEPING: riante zolderberging met voormalige dienstbodekamer.

Indeling Goorseweg 12:
BEGANE GROND: entree/hal, bergkast, woonkamer met “Engelse serre” 20 m2, keuken, badkamer met douche en toilet, slaapkamer.

VERDIEPING: overloop, doorloopkast naar nr. 10, drie slaapkamers, 2e badkamer (douche, toilet, wastafel).

N.B.: Beide wooneenheden hebben een gezamenlijke aansluiting op de nutsvoorzieningen (gas en elektra); ook de centrale verwarming is gecombineerd met één ketel maar dit kan desgewenst relatief eenvoudig worden gescheiden.

De huidige eigenaren/bewoners hebben de villa vanaf 2002 tot heden flink onderhanden genomen; een gedetailleerd overzicht van al deze werkzaamheden is – onder vermelding van het uitvoeringsjaar en het betreffende pand – als bijlage aan de te downloaden verkoopprospectus bijgevoegd.

Tuin
Achter en naast de percelen Goorseweg 10/12 ligt een knusse tuin welke zowel in omvang als uitstraling past bij een villa als deze.
In de tuin staat een ruime berging (3 x 7 m.), opgetrokken uit halfsteens metselwerk en gedekt met pannen.
Niet onvermeld mag blijven dat door de uitweg/erfdienstbaarheid via Goorseweg 8 naar en van de Stationsstraat de royale tuin niet doorsneden wordt door een oprit of anderszins hetgeen de “grandeur” van dit object ten goede komt.

Planologie
Het perceel Goorseweg 10/12 heeft binnen het vigerende bestemmingsplan “Markelo-West” , d.d. 23 mei 2013 de bestemming “WONEN.

Ligging:
De villa Goorseweg 10/12 met toebehoren bevindt zich in het centrum van de dorpskern Markelo met steden als Deventer, Hengelo (O) en Enschede dichtbij.
De op-/afrit van de A1 (Holten-Markelo) ligt op circa 4 km. afstand.

R E S U M E R E N D
Een mooie authentieke dertigerjaren villa op een ruim bemeten kavel, zeer geschikt voor dubbele bewoning
dan wel inwoning/mantelzorg!

Wij hebben maximale aandacht besteed aan de samenstelling van deze prospectus.
Desondanks aanvaarden wij geen enkele aansprakelijkheid indien deze prospectus onvolledig is, onjuistheden bevat of anderszins en aanvaarden we eveneens geen aansprakelijkheid voor de gevolgen daarvan.
Alle vermelde maten en oppervlaktes zijn indicatief en kunnen iets afwijken van de werkelijke situatie.
Van toepassing zijn de NVM-voorwaarden.

Lees meer

Kenmerken

Overdracht

Vraagprijs
€ 729.000,- k.k.
Aangeboden sinds
10-04-2019
Status
Beschikbaar
Aanvaarding
in overleg

Bouw

Soort woonhuis
villa
Soort bouw
bestaande bouw
Bouwjaar
1931
Soort dak
tentdak

Bouw

Gebruiksoppervlakten
Woonoppervlakte
360 m2
Overige inpandige ruimte
28 m2
Perceeloppervlakte
1.139 m2
Inhoud
1.367 m3

Indeling

Aantal kamers
10 kamers (6 slaapkamers)
Aantal woonlagen
3
Voorzieningen
tv kabel, rookkanaal

Energie

Energielabel
energieklasse niet bekend
Isolatie
Dakisolatie en gedeeltelijk dubbel glas
Verwarming
Warm water
c.v.-ketel
Cv-ketel
( uit , )

Buitenruimte

Tuin
achtertuin, voortuin, zijtuin

Garage

Soort garage
geen garage
Terug naar overzicht