Holterweg 0 ong 7475 AT MARKELO € 395.000,- v.o.n.
Interesse?
Brochure

Omschrijving

Aan de Holterweg 17 in Markelo (gemeente Hof van Twente) bieden wij te koop aan een BOUWRIJPE KAVEL BOUWGROND met een oppervlakte van maar liefst 1.01.80 hectare.

Deze bouwkavel is plaatselijk bekend Holterweg 17 en betreft een voormalige gemeentelijke vuilstortplaats.
Door de toenmalige gemeente Markelo is deze locatie in de periode 1950 – 1969 gebruikt als stortplaats voor huisvuil, grofvuil en fecalien.

Bij de aanleg van woonwijk “De Koekoek” in Markelo is landbouwgrond ontgraven waarmee de stortplaats is afgedekt.
Aansluitend is het perceel deels ingeplant met bomen, deels gebruikt voor het kweken van kerstbomen en het houden van bijen.

Uit het bodemonderzoek van de Kruse Groep blijkt dat er ten aanzien van het perceel Holterweg 17 nooit sprake is geweest van opslag in tanks van chemicaliën of brandstoffen en eveneens nooit is gebruikt voor bedrijfsactiviteiten welke verontreinigd kunnen zijn.

Voor de woonfunctie dient in ieder geval een 1 meter diepe schone grondlaag, de zogenoemde leeflaag, aanwezig te zijn. Hierom zijn de volgende werkzaamheden uitgevoerd:

Allereerst is de asbestverontreiniging gesaneerd en verwijderd volgens de richtlijnen. Overige grond rondom deze verontreiniging is vervolgens opnieuw bemonsterd en onderzocht in het lab. Nadat
hiermee aangetoond was dat er geen asbest meer aangetroffen is, is de sanering afgerond.

Nadat de sanering afgerond is heeft de ontwikkelaar de afdeklaag van het complete gebied met de functie “wonen” afgegraven. Het gaat hierbij om een gebied van circa 1.000 m2. Nadat de afdeklaag is verwijderd is er over dit gehele gebied een bodemafsluitend doek geplaatst (geotextiel).
Ook dit is onder het toeziend oog van een gecertificeerde milieukundige uitgevoerd. Vervolgens is er een schone toplaag teruggeplaatst op de kavel.

De gehele woonfunctie beschikt hiermee over een schone grond met de bijbehorende verklaring. Hiermee is de grond en daarmee de kavel geschikt voor wonen.

Planologie:
In het kader van de regeling “rood voor rood” heeft er een wijziging van het bestemmingsplan plaatsgevonden waarbij de bestemming van het terrein Holterweg 17 is gewijzigd in WONEN en “agrarisch gebied met waarde”.
De bestemming WONEN maakt het mogelijk dat er binnen het nieuwe bouwblok (ca. 160 m2!) een woning mag worden gebouwd met een inhoud van maximaal 750 m3 en een bijgebouw van 150 m2.
NB: de woning MOET worden gebouwd binnen het GEMARKEERDE BOUWBLOK; het bijgebouw mag op het resterende gedeelte met de bestemming WONEN (1000 m2).
De plankaart met legenda alsmede de bestemmingsvoorschriften maken deel uit van de unieke website.

Ligging:
De bouwkavel Holterweg 17 is aantrekkelijk gelegen tussen Markelo en Holten op globaal 3 km. van de dorpskern en de op-/afrit van de Rijksweg A1.
Door de inplant met bomen en struiken rondom het perceel kent de bouwkavel een maximum aan privacy met een aantrekkelijk vergezicht over de aangrenzende landerijen aan de achterzijde (zuid-west).

Lees meer

Kenmerken

Overdracht

Vraagprijs
€ 395.000,- v.o.n.
Aangeboden sinds
23-05-2024
Status
Verkocht onder voorbehoud
Aanvaarding
in overleg

Bouw

Soort woonhuis
Soort bouw
n.v.t.
Bouwjaar
Soort dak

Bouw

Gebruiksoppervlakten
Woonoppervlakte
Overige inpandige ruimte
Geen eigenschappen bekend
Perceeloppervlakte
Geen eigenschappen bekend
Inhoud

Indeling

Aantal kamers
kamers ( slaapkamers)
Aantal woonlagen

Energie

Energielabel
energieklasse niet bekend
Isolatie
Verwarming
Warm water

Buitenruimte

Tuin

Garage

Soort garage
Terug naar overzicht
×